JINZU … een naam die klinkt en weerklinkt.

De naam verwijst naar een eeuwenoude Japanese techniek van emailleren.

JINZU is een prachtig verhaal, een ontroerend menselijk avontuur.

Tijdens een trektocht door het Spaanse platteland worden gecharmeerd door een lokale coöperatieve, een kleine textielfabriek, verscholen tussen de uitlopers van de bergen. 

Een echte ontdekking en liefde op het eerste gezicht voor een ondernemer dat de handarbeider en zijn team zich inspannen om te blijven bestaan. Dagen verstreken met overleggen, het beleven van de omgeving, het voelen van de stoffen, het aanschouwen van de kleuren van de katoenen garen, gevolgd door het komen en gaan van de ervaren handen die de spoel begeleiden.. vervolgens ontstaat er een idee dat stilaan vorm neemt..

JINZU komt deze unieke stukken textiel te waarderen. Hun esthetische waarde en de echtheid beantwoorden aan de keramische creaties van Eloïse.

 

JINZU is blij om te kunnen meewerken aan de ondersteuning van de lokale economie van een Europees land, Spanje, waar de crisis is komen aankloppen maar waar de creatieve activiteiten versterkt werden met solidariteit, passie en menselijkheid. 

JINZU is bezorgd om de ecologie en de voorgestelde stukken zijn allemaal gerealiseerd vertrekkende van natuurlijke grondstoffen en/of recyclage.

JINZU wilt werken binnen het respect en de waardering van de handarbeiders en hun vakmanschap.

 

JINZU … unieke stukken … een decoratieve meerwaarde met een ziel.

JINZU is een selectie van unieke handgemaakte Europese werken, die een ziel bezitten, karakter hebben en authenticiteit en poëzie bevatten.

 … Tapijten … als abstracte schilderijen

 

De tapijten, kussens en poefs worden geproduceerd in het midden van Spanje, handgemaakt in plaats van met een mechanisch weefgetouw. Een moeilijk punt voor het ontwerp, maar de geïnspireerde vakmensen die behendig de spoel bespelen met spinsels van gerecycleerd katoen, gekleurd op een onzekere manier en zeer intuïtief, om uiteindelijk een weefsel te bekomen met textuur en subtiele tinten als kleine abstracte schilderijen die doen denken aan Rothko.

 

… 100% Belgisch aardewerk

 

De door JINZU aangeboden aardewerken zijn volledig artisanaal ontworpen in het atelier van Eloïse BONEHILL. Professioneel pottenbakster, opgeleid door de beste meesters en in de beste academies. Eloise creëert een gebruiksvriendelijk aardewerk dat vooral gericht is op de kunst van het tafelen: theekan, kom, bord, schaal en dienblad. Met een perfect gebaar verfijnde vormen en lijnen doen ontstaan. Het meesterschap van het bakken, het emailleren op basis van natuurlijke oxides en de subtiliteit van de tinten en texturen die resulteren in het openbaren van uiterst sensuele werken.

Het aardewerk van Eloïse BONEHILL is sinds meerdere jaren aanwezig in de mooiste boetieks van noord Europa.

 

De collectie van JINZU zal groeien met verloop van tijd, door te reizen en met nieuwe ontmoetingen.