14 Items

PETIT VERRE DROIT TRANSPARENT

10,00€

Glazen worden met de mond geblazen in Bab Sharki, aan de rand van het oude centrum van Damascus, in een klein familiebedrijf dat al twee generaties bestaat. Dit is een van de oudste families van glasblazers in de stad. Met uitsterven bedreigd door de oorlogen die het land teisteren, staat de glasblazerij nog steeds overeind en ondersteunt vandaag een tiental families. Ze werken niet met kinderen.

De oven die in de werkplaats wordt gebruikt, is een traditionele klei-oven, ter plaatse gebakken en die elk jaar tijdens de Ramadan wordt vernieuwd. De oven heeft meerdere dagen verwarming nodig voordat hij de temperatuur bereikt die nodig is om met het glas te werken.

De glazen zijn mondgeblazen met gerecycled glas, voornamelijk ingezameld in Europa, verpulverd en gezeefd voordat het opnieuw in de oven wordt gebruikt. Daarna volgt een creatie waarbij glazen, karaffen, bekers, vazen, lampen enz. herboren worden.

Elk mondgeblazen glas heeft kleine oneffenheden waardoor het uniek is. De kleur en maat kan individueel lichtjes verschillen.

- Kleur: transparant

- Hoogte: 10 tot 12 cm

- Capaciteit: 125 ml 

- Geschikt voor vaatwasser

19 andere producten in dezelfde categorie: